Privacy policy - Rixos

POLITIKA PRIVATNOSTI

  1. Priroda osobnih podataka prikupljenih na Stranici
  2. Svrha i pravna osnova obrade vaših osobnih podataka
  3. Pohrana vaših osobnih podataka
  4. Komunikacija vaših osobnih podataka
  5. Prijenosi vaših osobnih podataka
  6. Vaša prava
  7. Kontaktirajte nas
  8. Izmjene ove Politike privatnosti

Sve osobne podatke prikupljene na internetskoj stranici www.rixos.com (dalje u tekstu: „Stranica“) obrađuje Rixos Hospitality B.V. (dalje u tekstu „Rixos“ ili „mi“), u svojstvu voditelja obrade podataka, u skladu sa zakonskim zahtjevima, a posebno „Zakonom o zaštiti podataka“ od 6. siječnja 1978. i izmjenama istog, kao i Europskom uredbom br. 2016/679/EU od 27. travnja 2016.

Svrha ove Politike privatnosti (u daljnjem tekstu:  „Politika") je informiranje svakoga tko pregledava Stranicu i / ili ispunjava obrasce ponuđene na Stranici i / ili rezervira hotel na Stranici (u daljnjem tekstu: „Korisnik(ci)"). ili  „vi") o obvezama koje preuzima Rixos kako bi osigurao zaštitu njegovih / njenih osobnih podataka.

Osobito, pružamo vam informacije o osobnim podacima koje prikupljamo od vas, načinu na koji ih koristimo, otkrivamo i štitimo, te u konačnici, kako možete ostvariti svoja prava vezano uz iste podatke.

1. Priroda osobnih podataka prikupljenih na Stranici

Rixos obrađuje osobne podatke koji se tiču ​​vas i koje ste nam dali u sljedećem kontekstu:

  • Kada pregledavate Stranicu;
  • Kada rezervirate jedan od sljedećih hotela izravno na Stranici: Rixos Almaty Hotel u Kazahstanu, Rixos Kadhisha Shymkent u Kazahstanu ili Rixos Bab Al Bahr u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (dalje u tekstu: „Hotel (i)“);
  • Kada date pristanak za primanje naših biltena i ostalih marketinških / komercijalnih informacija od nas;
  • Kada želite stupiti u kontakt s nama kako biste nam postavili pitanje, uputili prigovor ili se prijavili za posao putem kontakt obrasca.

U tom kontekstu Rixos prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke:

  • Vaš identitet i detalji za kontakt: spol, prezime, ime, adresa e-pošte, telefonski broj, kao i dob djece kojih se tiče rezervacija napravljena na Stranici te, ovisno o slučaju, identitet osoba kojih se rezervacija izvršena na Stranici tiče;
  • Vaše podatke o naplati: adresa za naplatu, broj mobitela;
  • Vaše podatke o plaćanju;
  • Vaše podatke o prijavi za posao: životopis, motivacijsko pismo;
  • Stranice i pojedini odjeljci Stranice koje ste posjetili kao i ostale informacije povezane s vašim pregledavanjem naše Stranice (pogledajte Pravila o kolačićima [add link to Cookie Policy / dodajte poveznicu na Politiku kolačića]);
  • Sve druge podatke koje nam izravno i dobrovoljno pružate tijekom korištenja Stranice.

Obavezna ili neobvezna priroda bilo koje vrste podataka za koju se traži da je pružite obično je označena zvjezdicom u odgovarajućim obrascima u trenutku kada se takvi podaci prikupljaju. Bilo koji propust u pružanju te vrste podataka može rezultirati Rixos-ovim odbijanjem da obradi vaš zahtjev.

Obvezujete se da će osobni podaci koje o sebi dostavite Rixosu biti ažurni, točni, cjeloviti i nedvosmisleni.

3. Pohrana vaših osobnih podataka

Rixos će čuvati vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno da bi se postigle svrhe u koje se isti prikupljaju i obrađuju.

Međutim, Rixos može vaše osobne podatke čuvati i dulje vrijeme (u arhivi) kad god postoji zakonska obveza s naše strane ili kako bismo uzeli u obzir primjenjivi zastarni rok za potvrđivanje, izvršavanje ili obranu pravnih interesa, odnosno:

  • 5 godina nakon završetka komercijalnog / ugovornog odnosa za sve podatke prikupljene u kontekstu rezervacije;
  • 3 godine nakon zadnjeg kontakta s vama za bilo koje podatke prikupljene u svrhe izravnog marketinga;
  • 10 godina za sve podatke potrebne u računovodstvene svrhe; 
  • do kraja obrade vašeg zahtjeva koji sadrži zahtjev / molbu (te u skladu s primjenjivom zastarom u slučaju parničnog postupka);
  • 2 godine za podatke o podnositelju zahtjeva od zadnjeg kontakta s istim, osim ako podnositelj zahtjeva ne pristane na dulje razdoblje; pored toga podaci se arhiviraju 4 godine;
  • kada se na vaš uređaj pohrane kolačići ili drugi tragači koji nisu potrebni za funkcioniranje Stranice, oni se pohranjuju u skladu sa zakonskim obvezama i preporukama koje izdaju nadležna tijela (tj. u Francuskoj na maksimalno razdoblje od 6 mjeseci).

4. Komunikacija vaših osobnih podataka

Rixos može pružiti pristup vašim osobnim podacima davateljima usluga i / ili povezanim društvima u cilju obavljanja usluga povezanih sa Stranicom (uključujući hosting, održavanje, zaštitu od rizika i prijevara, optimizaciju Stranice) kao i za obavljanje usluga analize podataka i usluga marketinške kampanje. Ovi pružatelji usluga imat će pristup vašim podacima samo za obavljanje navedenih usluga i dužni su ispunjavati iste obveze sigurnosti i povjerljivosti kao i Rixos koji je i dalje odgovoran za obradu vaših podataka.

Svi osobni podatci potrebni za rezervaciju u jednom od Hotela na Stranici bit će preneseni tom Hotelu. Hoteli posluju na temelju ugovora o franšizi ili upravljanju između vlasnika hotela i tvrtke Rixos (ili jedne od njegovih podružnica širom svijeta). Tijekom boravka u jednom od Hotela, vašim će se osobnim podacima baviti Rixos i Hotel, obojica koji djeluju kao voditelji obrade podataka u svoje, zasebne svrhe. Ukratko:

  • Rixos će obrađivati ​​vaše osobne podatke jer upravlja mehanizmom Stranice za rezervacije, što Rixosu omogućuje prikupljanje podataka potrebnih za organizaciju vašeg boravka u jednom od Hotela i za slanje tih podataka dotičnom Hotelu. Rixos također upravlja globalnom bazom podataka o klijentima koji odsjedaju u hotelima pod markom Rixos,
  • Hotel će obrađivati ​​vaše podatke kako bi mogao upravljati ugovornim odnosom s vama (fakturiranje, plaćanje, upravljanje rezervacijama itd.), za obavljanje marketinških aktivnosti i poštivanje njegovih zakonskih obveza.

Podaci koji se odnose na vaš boravak, preferencije i zadovoljstvo dijele hoteli koji posluju pod markom Rixos. Ovi se podaci koriste za poboljšanje kvalitete usluge i vašeg iskustva u svakom od ovih hotela. U tom kontekstu, vaše podatke zajednički obrađuju Rixos i ovi hoteli. U svrhu ostvarivanja ovog legitimnog interesa, a istovremeno štiteći vaša prava i slobode, poseban ugovor o zajedničkom vođenju obrade podataka opisuje obveze i odgovornosti društva Rixos i ovih hotela. U bilo kojem trenutku možete uskratiti svoju privolu za razmjenu ovih podataka između Rixosa i navedenih hotela i to na način da nas kontaktirate kako je predviđeno u članku 7. koji se nalazi niže. Također možete zatražiti sažetak ključnih točaka ugovora o zajedničkom vođenju obrade podataka.

Vaši osobni podaci mogu se dijeliti i s Accor S.A., društvom majkom društva Rixos, s ciljem ispunjavanja naših obveza prema klijentima, upravljanja rezervacijama i hotelskim boravkom, za upravljanje programom vjernosti i  u analitičke svrhe Accor S.A. U tom kontekstu, Rixos i Accor S.A. djelovat će kao voditelji obrade podataka u svoje zasebne svrhe.

Osobni podaci koji se dijele s tvrtkom Accor S.A. uključuju sljedeće:

  • Kontakt informacije (na primjer, prezime, ime, telefonski broj, e-adresa)
  • Osobne podatke (na primjer, datum rođenja, državljanstvo)
  • Podatke koji se odnose na vašu djecu (na primjer, ime, datum rođenja, dob)
  • Vaš članski broj za Accor-ov program vjernosti ili drugi partnerski program (na primjer, program vjernosti zrakoplovnog prijevoznika) kao i informacije povezane s vašim aktivnostima u kontekstu programa vjernosti
  • Datume dolaska i odlaska
  • Vaše preference i interese (na primjer, soba za pušače ili nepušače, željeni kat, vrsta posteljine, vrsta novina / časopisa, sport, kulturni interesi, preference spram hrane i pića itd.)
  • Vaša pitanja / komentare, tijekom ili nakon boravka u nekoj od naših ustanova pod markom Accor
  • Tehničke podatke kao i podatke o lokaciji koje generirate kao rezultat korištenja naših internetskih stranica i aplikacija.

Vaši osobni podatci mogu se dijeliti i s društvom Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş., franšiznim društvom društva Rixos, radi provođenja potrebnih postupaka, a sve kako biste mogli profitirati od proizvoda i usluga koje nudi Društvo,  te kako bi se: izvršio ugovor, obradili ​​prigovori i tužbe klijenata, provele analize pružanja posebnih usluga prema vašim zahtjevima u vezi s našim proizvodima i uslugama, osigurala učinkovita komunikacija u upravljanju odnosima s kupcima i osiguralo njihovo zadovoljstvo, provelo usluge smještaja, pružila podrška nakon izdate smještajne usluge, proveli procesi transfera vezane uz usluge smještaja, provele marketinške aktivnosti povezane s pruženim uslugama, provodile kampanje i promotivne aktivnosti koje su pripremila nama pridružena društva, izvršilo, kontroliralo i izvještavalo o financijskim transakcijama, provodilo programe lojalnosti povezane s proizvodima i uslugama, kao i obavljalo aktivnosti u skladu sa zakonom. U tom kontekstu, Rixos i Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. će obojica djelovati kao voditelji obrade podataka u svoje, zasebne svrhe.

Osobni podatci podijeljeni s Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. uključuju sljedeće:

  • Kontakt informacije (na primjer, prezime, ime, telefonski broj, e-adresa)
  • Osobne podatke (na primjer, datum rođenja, državljanstvo)
  • Podatke koji se odnose na vašu djecu (na primjer, ime, datum rođenja, dob)
  • Vaš članski broj za Accor-ov program vjernosti ili drugi partnerski program (na primjer, program vjernosti zrakoplovnog prijevoznika) kao i informacije povezane s vašim aktivnostima u kontekstu programa vjernosti
  • Datume dolaska i odlaska
  • Vaše preference i interese (na primjer, soba za pušače ili nepušače, željeni kat, vrsta posteljine, vrsta novina / časopisa, sport, kulturni interesi, preference spram hrane i pića itd.)

Rixos također može dijeliti vaše podatke kako bi se pridržavao svojih zakonskih obveza, kako bi spriječio, otkrio, istražio i poduzeo mjere protiv zabranjenih ili ilegalnih aktivnosti, bilo koje situacije koja ugrožava sigurnost ili bilo koje drugo pravo i interes Korisnika, Rixos-a ili bilo kojeg pojedinca i bilo kakve vrste kršenja Uvjeta korištenja [add link to the ToU / dodati vezu na Uvjete korištenja] Stranice. Rixos također može prenositi vaše osobne podatke kako bi odgovorio na pravne ili upravne postupke bilo koje vrste, sudske naloge ili mjere izvršenja koje zahtijevaju nadležna tijela. Konačno, Rixos može dijeliti vaše podatke u kontekstu spajanja ili preuzimanja cijelog ili dijela društva Rixos od strane treće strane, što vi ovime prihvaćate.

5. Prijenosi vaših osobnih podataka

Naprijed navedeni primatelji kojima Rixos može priopćiti vaše osobne podatke mogu imati sjedište u inozemstvu, uključujući i ono izvan Europskog gospodarskog prostora.

U tom će slučaju Rixos od njih zahtijevati da poduzmu, u skladu s mjerodavnim  zakonodavstvom o zaštiti osobnih podataka, sve organizacijske i tehničke mjere kako bi osigurale odgovarajuću razinu zaštite vaših podataka (poglavito, putem odluke o prikladnosti Europske komisije, potpisom standardnih ugovornih klauzula koje su izradili Europska komisija ili Sustav za zaštitu privatnosti Sjedinjenih Američkih Država („US Privacy Shield”) - kopije ovih dokumenata dostupne su na pismeni zahtjev koji valja uputiti na: Rixos Hospitality B.V., Nieuwezijds Voorburgwal 104 - 108, 1012 SG Amsterdam, Nizozemska.

6. Vaša prava

Imate sljedeća prava u svezi s vašim osobnim podatcima:

  • Pravo pristupa: Imate pravo dobiti; (i) potvrdu o tome obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na vas i, ako se obrađuju, dobiti (ii) pristup takvim podacima i kopiji istih.
  • Pravo na ispravak: Imate pravo ispravaka netočnih osobnih podataka koji vas se tiču. Također imate pravo na popunjavanje nepotpunih osobnih podataka, na način koji uključuje i davanje dodatne izjave.
  • Pravo na brisanje: U nekim slučajevima imate pravo na brisanje osobnih podataka koji vas se tiču. Međutim, to nije apsolutno pravo i Rixos može imati pravne ili legitimne osnove za čuvanje takvih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade: u nekim slučajevima imate pravo zahtijevati ograničenje obrade vaših osobnih podataka.
  • Pravo na prenosivost: imate pravo na primanje osobnih podataka koje ste dostavili Rixos-u u strukturiranom, često korištenom i strojno čitljivom formatu, a imate pravo na prijenos tih podataka drugom voditelju obrade bez zapreka od strane Rixos-a. Ovo se pravo primjenjuje samo kada se obrada vaših osobnih podataka temelji na vašem pristanku ili ugovoru i kada se takva obrada provodi automatiziranim sredstvima.
  • Pravo uložiti prigovor na obradu podataka: imate pravo prigovoriti, iz razloga koji se odnose na vaš određen slučaj, na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas, kada se takva obrada temelji na legitimnom interesu Rixos-a. Rixos se, međutim, može pozvati na uvjerljive legitimne razloge za daljnju obradu. Kada se vaši osobni podaci obrađuju u svrhe izravnog marketinga, imate pravo u bilo kojem trenutku uložiti prigovor na obradu takvih podataka.
  • Pravo podnošenja žalbe nadležnom nadzornom tijelu: Imate pravo kontaktirati CNIL radi prigovora na načine zaštite osobnih podataka društva Rixos.
  • Pravo davanja uputa o načinu postupanja u svezi s korištenjem vaših osobnih podataka nakon vaše smrti: imate pravo dati Rixos-u upute o načinu postupanja u svezi s korištenjem vaših osobnih podataka nakon vaše smrti.

Da biste ostvarili jedno ili više od ovih prava, molimo vas da kontaktirate Rixos pismeno na adresu: Rixos Hospitality B.V., Nieuwezijds Voorburgwal 104 - 108, 1012 SG Amsterdam, Nizozemska ili elektroničkom poštom na dataprivacy@rixos.com.

7. Kontaktirajte nas

Slobodno nam pošaljite bilo kakva pitanja ili nedoumice u svezi s ovom Politikom privatnosti putem elektroničke pošte na dataprivacy@rixos.com

8. Izmjene ove Politike privatnosti

Ako odlučimo promijeniti ovu Politiku privatnosti, objavit ćemo promjene na ovoj stranici i ažurirati datum naprijed navedene promjene. U slučaju bitnih promjena, obavijestit ćemo vas na bilo koji način koji se smatra prikladnim.